En vedligeholdelsesplan giver forening overblik og tryghed

I flere år har Gaihede været rådgiver for andelsboligforeningen A/B Boyesgade 3-11 på grænsen mellem Frederiksberg og Vesterbro.

En vedligeholdelsesplan giver forening overblik og tryghed

Prioritering af de store renoveringsopgaver og en rådgiver tæt på er en gevinst for A/B Boyesgade 3-11 i det indre København

I flere år har Gaihede været rådgiver for andelsboligforeningen A/B Boyesgade 3-11 på grænsen mellem Frederiksberg og Vesterbro. Det har været en hektisk tid for den klassiske røde murstensbygning fra 1903 opført af Typograferes Stiftelse.
Den har været igennem en gennemgribende renovering og mindre opgaver undervejs.

 

Renovering vurderes efter vedligeholdelsesplan

Bestyrelsen arbejder sig frem efter en vedligeholdelsesplan, som Gaihede, ingeniører & arkitekter, har udført, og det giver mening, forklarer Pernille Helms fra bestyrelsen og tidligere medlem af bestyrelsen, Kirsten Pedersen.

”Vedligeholdelsesplanen er et godt redskab. I bestyrelsen og over for rådgiveren bruger vi den aktivt, når vi prioriterer. Vi følger den ikke slavisk, men vi vurderer ud fra den. Det betyder, at vi har overblikket over opgaverne og kan disponere økonomisk og rettidigt”, siger Pernille.

 

Bygningen tiltrækker arkitektstuderende

Bygningen med de klassiske friser i facaden står skarpt og tiltrækker blandt andet studerende fra arkitektskolen. Langt de fleste af de 86 andelshavere glæder sig over ejendommen.

Det samme gør Kirsten Pedersen, der som tidligere bestyrelsesmedlem har været involveret i flere større renoveringsprojekter.

”Vi er ikke professionelle og kan ikke egenhændigt styre standen på en ejendom, så vi har brug for en rådgiver, der kan hjælpe os og støtte os i, at de rette beslutninger bliver taget og ført ud i livet. Her er det godt at have Gaihede på banen, som vi kan spørge. De kender lovgivningen, og så er de gode til hjælpe os med at udvælge de bedste håndværkere, når der skal igangsættes større renoveringer”.

 

En rådgiver skal give foreningen værdi

Relationen til Gaihede er god, men der har været udfordringer.

“Vi skal i bestyrelsen varetage vores fælles penge. Derfor skal vi altid vurdere, om vi får den ønskede rådgivning og værdi for det, som Gaihede koster. Kan vi undvære en rådgiver, eller skal vi samarbejde med en anden? Det vender vi ofte i bestyrelsen, og udvælger den bedste løsning for foreningens holdbarhed og økonomi”, siger Pernille Helms fra foreningen.

 

Læs mere om vedligeholdelsesplan.

Se eksempel på en vedligeholdelsesplan.

 

 

Læs alle nyheder her
Få relevante nyheder, cases og gode råd om renovering og vedligehold.

Tilmeld dig Gaihedes nyhedsbrev her