Tjek jeres ældre altaner

Billeder af altanbærejern fra andelsboligforeningen Damsøvænget i Vanløse, hvor de nu har fået nye altaner. Vi var rådgiver på sagen

Tjek jeres ældre altaner

God idé at holde øje med jeres altaner. Vi i er stødt på flere sager, hvor ældre altaner er i så dårlig stand , at de må afspærres og renoveres eller rives ned.

Når I får tjekket jeres ejendom, så tjek også altanerne og bærejern, som kan være i en så dårlig stand, at der er risiko for kollaps – som I kan på de her billeder fra andelsboligforeningen Damsøvænget i Vanløse

Her er samtlige 108 altaner i andelsboligforeningen Damsøvænget i Vanløse nu revet ned, da de ikke kunne renoveres. Nu er der nye altaner i stedet.

Nye retningslinjer om altaner på vej

Sagen får principielle konsekvenser, da et ekspertudvalg har været på besøg på ejendommen i Vanløse.

I udvalget er der specialister fra Statens Byggeforskningsinstitut, DTU, Teknologisk Institut, Bolius og FORCE Technology.

Udvalget kommer snart med en konklusion, der kan føre til nye regler og retningslinjer i forhold til de tusindvis af ældre, slidte altaner i DK.

 

Flere års erfaring hos os

I Gaihede har vi gennem længere tid vi studeret de kendte metoder for undersøgelse af korrosion i bygnings stål og beton/murværk i den eksisterende bygningsmasse ved specielt altaner, karnapper og svalegange.

Vi har blandt andet været i dialog med diverse institutioner og den ovennævnte følgegruppe for at finde svar på omfanget og hvad er skal til for at påvise problemstillingen.

Vi har specialiseret os i at identificere mulige skader på bygningsdele, hvor vi gennem internt og eksternt netværk videns deler omkring problemstillingen, så praktik, teori og aktuel viden kobles sammen, inden der konkluderes, og igangsættes de nødvendige foranstaltninger.

Har I brug for hjælp til jeres altaner, så kontakt projektchef Henrik Bjørndal og aftal en gennemgang af jeres ejendom. hb@gaihede.dk

10 grunde til at hyre en rådgiver ved altanager

Læs alle nyheder her
Få relevante nyheder, cases og gode råd om renovering og vedligehold.

Tilmeld dig Gaihedes nyhedsbrev her