fbpx
Tryg renovering af adgang til bibliotek i Nærum

Tryg renovering af adgang til bibliotek i Nærum

Trods mindre uheld undervejs følte Rudersdal Kommune sig i sikre hænder i hele forløbet.

Rudersdal Kommune har fået renoveret indgangspartiet til Nærum Bibliotek og Historisk Arkiv for at skabe bedre tilgængelighed og adgangsforhold. Det var Gaihede, der stod for planlægningen, projekteringen og styrede udførslen. Status efter 1-årsgennemgang er, at kommunen er meget tilfreds med projektet.

”Det var et godt forløb og samarbejde. Selvfølgelig var der udfordringer undervejs. Enhver, der har været involveret i byggeprojekter, ved, at der kan ske uheld eller uforudsete ting undervejs forårsaget af vejr eller menneskelige forhold – lige meget hvor god planlægningen er. Det skete der også her, hvor en granitsten knækkede, da den blev løftet på plads på trappen. Men det blev håndteret meget hurtigt og effektivt, og vi har i hele forløbet følt os trygge”, siger bibliotekschef i Rudersdal Kommune, Marianne Aastrup.

Bygning med høj bevaringsværdi

Bygningen fra 1920, der er en ejendom med høj bevaringsværdi, har nu fået et tilgængeligt indgangsparti med en løfteplatform og en ændret indgangsportal, så alle nu uanset nedsat bevægelighed kan komme ind på biblioteket, hvis de bare har deres sygesikringskort til at åbne døren.

For at det kan lade sig gøre, blev den eksisterende granittrappe udvidet, så løfteplatformen kunne monteres i siden. Men det arkitektoniske og æstetiske udtryk skulle fastholdes. Eksisterende granitsten blev suppleret med nye fra Moseløkken på Bornholm.

Tæt kontakt under hele forløbet

I hele byggeforløbet var der tæt kontakt mellem Gaihede og kommunen, og det betød, at der ikke var usikkerhed hos bygherre.

”Både under projekteringen og i selve byggeforløbet har der været en god dialog med projektlederen fra Gaihede. Vi er blevet lyttet til, og vores input er blevet taget alvorligt,” siger Marianne Aastrup.

Efter åbningen i januar 2015 har der været mindre justeringer i selve indgangsportalen, så brugervenligheden kom helt i top.

”Det har været en fin proces for os, og så er resultatet godt. Vi oplever, at vores nye indgangsportal gør en forskel i hverdagen. Kørestolsbrugere kan nu selv komme ind på biblioteket og arkivet, og der kommer flere gangbesværede og ældre, ligesom vi ser flere mødre med barnevogne”, lyder det fra bibliotekschefen i Rudersdal Kommune.

 

Tilbage
Få relevante nyheder, cases og gode råd om renovering og vedligehold.

Tilmeld dig Gaihedes nyhedsbrev her