fbpx

Fra gammel guldvarefabrik til moderne boliger

Fredede bygninger i det gamle København er forvandlet til eksklusive lejligheder

I hjertet af det gamle København i en baggård til Store Kongensgade ligger et stykke dansk erhvervs- og kulturhistorie, som rådgivningsfirmaet Gaihede har bragt frem til det 21. århundrede – vel at mærke uden at fjerne det 19. århundrede.

Efter mere end et århundrede som erhverv og senest advokatkontor er de fredede bygninger, Bernhard Hertz Guldvarefabrik, fra 1887 nu ændret til otte eksklusive ejerlejligheder.

”Det har været en spændende udfordring for os. Opgaven var at bevare bygningernes særegenhed, samtidig med, at vi fornyede og indrettede moderne boliger”, siger teknisk direktør i Gaihede, Jesper Krog.

 

Leverede smykker til kongen

De fredede bygninger, der i dag ejes af ejendoms- og udviklingsselskabet Ceraco a/s, har en ganske særlig historie.

De blev bygget af Bernhard Hertz, der var en hæderkronet juveler og guldsmed, der levede fra 1834 til 1908. Hans karriere startede med et brag, da svendestykket – en guldbladsarmring med diamanter, perler og rubiner, blev købt af kong Frederik den 7. for 300 rigsdaler.

I guldvarefabrikken var der smykkeproduktion til 1942. De seneste mange årtier har bygningerne været udlejet til forskelligt slags erhverv.
Men nu skriver vi 2018 – og der efterspørges boliger i København, så nu er Bernhard Hertz Guldvarefabrik blevet til boliger – på en respektfuld måde.

De otte ejerlejligheder er klar til indflytning, og bygningen med den særlige fortid skal nu rumme mennesker hele døgnet.

 

Hvis I ønsker at høre mere om projektet, kan I kontakte:

Jesper Krog, projektleder i Gaihede, tlf. 31 42 20 33

Læs alle nyheder her
Få relevante nyheder, cases og gode råd om renovering og vedligehold.

Tilmeld dig Gaihedes nyhedsbrev her