fbpx
I Gaihede er der frihed MED ansvar

”At kunne sige til og fra på de rigtige tidspunkter, kræver ud over en stor faglig indsigt også en personlig indsigt", siger teknisk direktør i Gaihede, Jesper Krog.

I Gaihede er der frihed MED ansvar

Det er lederens opgave at ansætte rådgivere, der kan tage beslutninger, men også er klar over, hvornår de skal konsultere baglandet. Læs interview med teknisk direktør Jesper Krog.

 

I de fleste virksomheder arbejder medarbejderne under parolen ”frihed under ansvar”. Hos Gaihede, ingeniører & arkitekter, hedder det ”frihed med ansvar”. Det giver mest mening hos os, forklarer teknisk direktør og civilingeniør, Jesper Krog.

”I Gaihede er vi kolleger og ikke ledere og medarbejdere. Det betyder, at der ikke er et eller andet ledelseshierarki – dem og os. Det hænger sammen med holdningen til, hvad gode rådgivere er. De er specialister inden for et komplekst område. Derfor er det nødvendigt, at de kan agere og handle ud fra deres evner og erfaring. Det giver dem et stort ansvar i de forskellige situationer. Derfor er det frihed med og ikke under ansvar”.

Rådgiveren er handlekraftig og lyttende

Dette princip sikrer ikke bare glade og selvbevidste kolleger, men også tilfredse bygherrer og kunder. De to ting hænger sammen, mener Jesper Krog.

”En rådgiver fra Gaihede, som leder et byggeprojekt, er handlekraftig, men ved også, hvornår man skal lytte til ønsker og behov og samle viden. På byggepladsen, hvor der er mange interesser, ved rådgiveren, hvornår det er tid til at sige ja eller nej. Ikke for tidligt, men heller ikke for sent. Klare beslutninger på et velfunderet grundlag er en befrielse for alle – også for bygherrerne. Men det giver rådgiveren et stort ansvar”, forklarer han.
For et rådgivningsfirma som Gaihede, der arbejder med renovering og vokser i størrelse, er dette værdigrundlag hele essensen i virksomheden. Tilliden til at hver enkelt tager de rette beslutninger på det rette tidspunkt, så projekterne kommer i mål til aftalt tid, økonomi og kvalitet.

Grundig rekruttering og løbende udvikling

For at sikre, at tilliden kan bære i dagligdagen, kræver det en grundig rekruttering og vurdering af personlighed. Det sker gennem en række samtaler.

Efter ansættelsen starter selvfølgelig et on-boarding forløb, og derefter sikres den fortsatte udvikling af rådgiveren gennem Gaihede-træning og erfa-møder, hvor den enkeltes faglige og personlige udvikling styrkes, så rådgiveren har både en faglig og personlig stolthed.

”At kunne sige til og fra på de rigtige tidspunkter, kræver ud over en stor faglig indsigt også en personlig indsigt. Derfor skal vi som ledelse sikre, at den enkelte rådgiver får tilstrækkelig med stimuli og sparring. Derfor bruger vi en del tid på intern uddannelse og træning”, siger Jesper Krog.
Det drivende element i det, er en såkaldt personlig momentum-plan, hvor hver enkelt, i samarbejde med kolleger og holdeledere, sikrer sin fortsatte udvikling.

Yngre rådgivere og mentorer

Et af de seneste tiltag i Gaihede, er at ansætte et par yngre rådgivere og gøre dem helt flyveklar.

”Når vi spotter en ingeniør- eller en konstruktørpraktikant med den rette attitude og gåpåmod, og ofte en håndværkerbaggrund, så ansætter vi dem efter uddannelsen, hvis det passer ind i firmaets flow. Det kræver en ekstra indsats internt, da vi kører et særligt program med en af de erfarne rådgivere som mentor”.

En mentor kan være en af holdlederne, som er erfarne rådgivere, der ud over at være rådgivere, står i spidsen for et hold på tre til otte kolleger.

Holdlederne har en meget vigtig funktion for alle på holdet. Hans eller hendes opgave er at coache og sparre.
Dette sker både efter behov og er planlagt.

”Vores tilgang er, at ingen mennesker er perfekte, og derfor kan der ske fejl. Ved evaluering af et kompleks renoveringsprojekt kan man til tider se, at der var ting, der kunne være gjort anderledes. Det erkender vi, deler med hinanden og tager ved lære af”, siger Jesper Krog.

Kvalitet giver organisk vækst

Gaihede har travlt, men virksomhedens mantra er ikke vækst for vækstens skyld.

”Gaihede vokser – ja. Ikke fordi vækst er målet. Vi får flere opgaver, fordi en engageret og dedikeret rådgiver giver tilfredse kunder, og det budskab spredes til andre. Det giver organisk vækst. Hvis vi for enhver pris påtog os opgaver bare for at vokse, kunne det ende med manglende overblik og uindfriede forventninger. Så det gør vi ikke. Vi er en rådgivningsvirksomhed, der vil levere kvalitet hver gang – lige meget om det er store eller små opgaver”, slutter teknisk direktør Jesper Krog.

 

Se medarbejderne hos Gaihede.

Se film om Gaihede.

Læs alle nyheder her
Få relevante nyheder, cases og gode råd om renovering og vedligehold.

Tilmeld dig Gaihedes nyhedsbrev her