fbpx
Gaihede sikrer det gamle København

Gaihede restaurerer en fredet ejendom på hjørnet af Nikolajgade og Dybensgade i København.

Gaihede sikrer det gamle København

En 222 år gammel ejendom ved Holmens Kirke blevet restaureret med stor forsigtighed.

 

Igennem årene er Gaihede ingeniører og arkitekter blevet specialister i at renovere og restaurere fredede bygninger, og det fører til mange spændende opgaver og tekniske udfordringer.

En af dem var en restaurering af en gammel, fredet ejendom i det indre København.

Den ligger på hjørnet af Nikolajgade og Dybensgade – et par hundrede meter fra Holmens Kirke. Bygningen har overlevet både brande og bombardementet af København i 1807.

Bygget i 1799

Den er bygget i 1799, og årene har slidt en del på den grå hjørneejendom. Ejendommen har sat sig og er sunket en smule hist og her, så ydermure er revnede og vindues- og dørkarme er skæve. Alt i alt trænger ejendommen til en kærlig hånd og en gennemgribende restaurering.

Bygningen er fredet og derfor under Kulturstyrelsens ansvar og beskyttelse. Gaihede er hyret til at stå for restaureringen af bygningen.

 

Efterfundering og ny kælder

Først og fremmest blev bygningen sikret ved efterfundering af de eksisterende fundamenter ved hjælp af understøbning og nedpressede pæle.

Herefter blev der ophugget og støbt et nyt kældergulv. Endvidere blev der omlagt fordelingsledninger til varmen i kælderen og nye afløb i jorden

Efter efterfundering blev der renoveret tag, facader og vinduer.

Læs mere om efterfunderingen af kælderen her.

Læs alle nyheder her
Få relevante nyheder, cases og gode råd om renovering og vedligehold.

Tilmeld dig Gaihedes nyhedsbrev her