fbpx

Taglejligheder - etablering af taglejlighed eller tagterrasse

taglejlighed etablering
Tilmeld nyhedsbrev Ring mig op Skriv til os

Taglejligheder og Tagterrasser

Taglejligheder og tagterrasser er attraktive, da de får mere lys, luft og udsigt. Samtidig er der en række forhold, der er vigtige at overveje ved etableringen. Læs mere om det her.

Taglejligheder – etablering

Etablering af taglejligheder kan være en god mulighed for at finansiere en tagudskiftning. De ledige kvadratmeter under taget kan omdannes til attraktive lejligheder for nye beboere eller lægges sammen med ejendommens øverste lejligheder, til glæde for eksisterende beboere. I begge tilfælde giver det et økonomisk tilskud til ejendommen, der ofte kan betale mere end et nyt tag.

Der er dog en lang række faldgruber i etableringen af et tagprojekt, hvor det kan gå galt med f.eks. forkert etablering af dampspærre, tagkonstruktion eller installationer, hvorfor det altid er en god ide at tage en teknisk rådgiver med på råd. Vi er flere gange blevet tilkaldt efter det er gået galt, og har måttet rydde op efter sjusk og dårligt håndværk foretaget under etablering af tagboliger. Fejl, der kunne have været undgået og som koster ejeren: ejerforeningen eller andelsboligforeningen dyrt. Læs mere her

Gode råd ved etablering af tagterrasser

Etablering af en tagterrasse bliver i stigende grad en brugbar mulighed – ikke mindst i takt med at nogle kommuner har en mere restriktiv tilgang til påbygning af altaner. En tagterrasse giver mulighed for både sociale aktiviteter, afslapning og selvfølgelig udsigt.

At få lov at bygge en tagterrasse kan være en kompliceret affære ligesom selve udførslen kan være en udfordring. Derfor er det også her fornuftigt at få hjælp fra en teknisk rådgiver.

Emner til overvejelse:

  • Placeringen af tagterrassen – ift. verdenshjørner og andre bygninger
  • Adgang – hvordan kommer man til og fra? Krav til flugtveje skal overholdes
  • Er der opbakning til det i ejendommen?
  • Hvad må den koste
  • Privat eller fælles tagterrasse
  • Spilleregler på taget

Vore rådgivere står klar til at hjælpe jer i processen, både med teknisk rådgivning, myndighedsbehandling, oplæg til generalforsamling, projekter, valg af den rigtige entreprenør og hvad der ellers skal til for at sikre, at jeres drømmeprojekt realiseres uden problemer.

Læs mere om en af vore cases her:

Vendersgade i den indre by i København

Eller se video fra et af vore færdige projekter her

Kontakt Gaihede

Har I har brug for at vide mere om etablering af taglejlighed, tagterrasse eller  nyt tag, eller ønsker at drøfte udvikling af ejendommen generelt, så kontakt teknisk chef Jesper Krog til en snak om jeres ejendom på tlf. 31 42 20 33.

Eller kontakt Gaihede på tlf. 70 22 11 41, mail eller ved at booke et møde her på siden.

Få relevante nyheder, cases og gode råd om renovering og vedligehold.

Tilmeld dig Gaihedes nyhedsbrev her