fbpx

Restaurering - Få den rette rådgivning fra Gaihede

Restaurering af bygning
Tilmeld nyhedsbrev Ring mig op Skriv til os

Restaurering kræver kompetent rådgivning

Det er nødvendigt med respekt for den eksisterende bygning, når man igangsætte en  restaurering af en gammel ejendom. Når vi restaurerer bygninger, er de ofte over 100 år gamle. Ofte er de lavet af et helt andet materiale, end det der normalt bruges i dag. Derfor kræver det stor respekt og omhu at genskabe det originale æstetiske udtryk. Ejendommen skal samtidig også være funktionel, og det undersøges, om der er plads til nye teknologier. Det kan hjælpe til at muliggøre en forbedring af ejendommens driftsøkonomi.

Gaihedes restaurering af den danske frimurerodens stamhus

Stamhuset ved Fælledparken blev opført i 1923-27 og er tegnet af arkitekt og Ridder af Dannebrog Holger Rasmussen. Holger Rasmussen var selv gammel Frimurer. Det repræsenterer på smukkeste vis sin tids arkitektoniske absolut fremherskende tendenser. Det er en vigtig og bevaringsværdig repræsentant for et årti, der blev kendt for en rivende udvikling. En udvikling i alle dele af det danske samfund, og hvorfra der kun er få større arkitektoniske perler bevaret.

Gaihedes restaurering ved Stamhuset har således været et helt unikt projekt. Vi skulle genskabe et udtryk, som er 85 år gammelt, hvilket kræver stor omhyggelighed og præcision.

Blandt andet er der i renoveringen af facaden anvendt byggeteknikker, som sjældent benyttes i dag. Derudover har der også skulle findes Ølandssten med samme farvespil og overflade som Stamhusets flotte originale indgangsparti. Desuden bliver tagnedløb og sålbænke genskabt af kobber, som de originale. Det er endnu et udtryk for den høje kvalitet i anvendte byggematerialer fra opførelsen.

Se alle vores referencer

Behov for restaurering af jeres ejendom?

Hos Gaihede overfører vi datidens forudsætninger til en nutidig ramme. Vi arbejder med fornyelse inden for den arkitektoniske ramme, der præger bygningen. Der er ingen opgaver, der er ens. Derfor vurderer vi, hvad der er den rigtige løsning for netop jeres projekt.

Kontakt os for at finde den bedste løsning i fællesskab.

Få relevante nyheder, cases og gode råd om renovering og vedligehold.

Tilmeld dig Gaihedes nyhedsbrev her